recept voor 6 personen
5 grote zoete aardappels
een halve hokkaido pompoen
1 bloemkool
olijfolie
geraspte gember
teelepeltje thaise rode curry
gesnipperde koriander
peper en zout
naar believen een paar teentjes look
500 ml sojaroom
- schil de zoete aardappel, snij in partjes en stoom of kook beetgaar
- verdeel de bloemkool in partjes en stoom of kook beetgaar
- snij de hokkaido (of butternut) pompoen in halve maantjes, maak een mengsel van 2 eetlepels olijfolie, peper, zout en look, doe alles samen in een kom en roer goed om. Leg de pompoenpartjes op bakpapier op een ovenschaal en bak ze in een hete oven tot ze gaar zijn en de randjes korstjes vertonen.
- doe de sojaroom in een kookpot, kruid met peper, zout, voeg de geraspte gember toe en de thaise rode curry, gesnipperde koriander en eventueel ook wat look, breng de saus eventjes aan de kook, proef en kruid eventueel nog bij
- leg de gare aardappel, bloemkoolstukjes en de krokante pompoenpartjes samen in een grote schotel en giet er de currysaus over. klaar!
dien op met een frisse salade en komkommer
Monday, October 20, 2014
Monday, October 13, 2014
pompoenspread - receptje voor een heerlijk broodbeleg!
zoals beloofd
het recept voor de pompoenspread ofte pompoenhummus, een super lekker vegetarisch gerechtje.
wat heb je nodig:
een hokkaido pompoen (butternut pompoen is ook geschikt voor dit recept)
olijfolie
peper, zout, tijm, paprika
knoflook
peterselie
een ui
Snij de pompoen in partjes, schep ze in een grote kom en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe.
Gooi er wat zout, peper, knoflook, tijm of andere kruiden bij. Met een houten lepel meng je alles, zodat de pompoenpartjes goed onder de olie en kruiden zitten.
Leg een stuk boterpapier op een bakplaat en strooi de partjes hierop uit. Laat de pompoenpartjes bakken in een oven van 185 graden, tot ze zo zacht zijn als gekookte patatjes en bruine korstjes vertonen.
Fruit een uitje glazig in hete olie. (naar believen kan je ook wat verse look meefruiten)
Doe de pompoenpartjes in een blender, samen met de gefruite ui. Voeg een scheutje sojaroom en wat water toe. Eventueel en koffielepel tahin of sesampasta als je dat in huis hebt. Laat alles mooi pureren in de blender zodat je een smeerbaar mengsel bekomt. Als het mengsel nog iets te droog is, voeg dan nog wat sojaroom of water toe . Doe er nog extra kruiden bij als je dat nodig vindt, bijvoorbeeld gehakte peterselie, koriander of basilicum.
Superlekker op een geroosterde boterham, zuurdesembrood of een stokbroodje, een paar partjes komkommer erop of wat sla, dat geeft een frisse touch :-
Subscribe to:
Posts (Atom)