zo'n 15 jaar geleden
at ik voor het eerst Japans
in New York
op een boogscheut
van de Twin Towers.
sobanoedels
zo'n 15 jaar geleden
was er niet één
Japans restaurant in Gent
nu rijzen ze als paddestoeltjes uit de grond
en kunnen we ons hartje ophalen!
the times, they are changing :-)
de Twin Towers, ze staan er ook niet meer!
soit,
deze intro
om dit supersimpel recept voor te stellen, iets Japans, en ietsje toegankelijker (voor kinderen) dan sushi en consoorten. perfect als hapje op ons lentefeest straks!
Yakitori spiesjes
- wat heb je nodig
satéstokjes
1 kg kipfilet in blokjes van zo'n 2 op 2 cm
125 cl sake
2 dl japanse (donkere) sojasaus (lichter en zoeter dan de chinese sojasaus)
125 cl mirin (zachte sake met weinig alcohol die sauzen, gegrilde gerechten en glazuren zoet maakt)
3 eetlepels suiker
65 gr lenteuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 2 cm
allemaal te vinden in de Chinese (ja je vindt daar ook allerlei Japanse zaken) winkel (maar tegenwoordig ook wel in de supermarkt)
Sla gerust een flesje mirin, sake en japanse en sojasaus in,
de zomer staat voor de deur,
en deze vooraf geprepareerde spiesjes
kan je de hele zomer lang serveren als aperitiefhapje
(gewoon effe terug opwarmen op de BBQ)
- Hoe maak je het?
- Breng sojasaus, mirin, sake, suiker en bouillon aan de kook
- laat circa 5 min. zachtjes koken tot je een dikke stroperige saus bekomt (laat wat afkoelen)
- Rijg de kip aan houten stokjes. (en rijg er af en toe een stuk ui tussen) Bestrooi de spiesjes met zout en peper, bestrijk ze met de saus en leg ze op bakpapier.
- Bestrijk de spiesjes tijdens hetbakken af en toe met de yakitorisaus.
- het restje saus kan je bij de spiesjes serveren
tip: - maak korte spiesjes, die zijn perfect uit het vuistje te eten!
hier nog een eenvoudig recept
en mocht je een hond hebben dan kan die meehelpen: kijk maar hier.