Friday, September 19, 2008

Falling for felting

Toen we op verlof vertrokken naar Frankrijk, had ik de lege plekjes in de valies gevuld met 'crafting stuff'. Meestal krijg ik door de rust , de natuur en de sfeer op reis,
heel veel inspiratie en goesting om vanalles te ontwerpen, dus had ik onder andere meegenomen; viltwol, olijfzeep en mijn sushimatje.
Samen met Maia heb ik bolletjes en dreadlocks gevilt, De dreadlocks rolden we met de sushimat, een handig hulpmiddeltje opgestoken bij Elledee.
Terug thuis heb ik de bolletjes gecombineerd met zelfgemaakte 'zijden kralen' en het resultaat is hierboven te zien. De sluiting moet nog afgewerkt, ik denk dat het een vintage knoopje zal worden.
Het valt me op dat je in het het Engels veel meer woorden hebt voor 'halsketting', dan in het nederlands. Meestal duiden ze de lengte aan.
Een choker is een halsketting die nauw sluit om de hals , een Lariat (letterlijk vertaald lasso)is een langere halsketting met aan het ene eind een lus, waar je het andere eind doorsteekt. (ja, toch een soort lasso, dus) In een etalage in Parijs zag ik eens een ' sautoir', vertaald zou dit verbindingsdraad betekenen... Het is een lang halssnoer met een hanger aan (die tot op de borst komt), zoals met een medaille zou dragen. Een 'Opera' is dan weer een halssnoer van parels of halfedelstenen die van 60 tot 90 cm lang is. Je hebt ook nog een ' Princess' (17 tot 20 inches), een matinée (20 tot 25 inches) een collar (klassieke lengte; 14 tot 16 inches) en een rope (40 tot 72 inches), benamingen gebruikt voor parelhalssnoeren met verschillende lengtes. Een rope is heeeel lang, maar wordt dan ook in twee strengen gedragen of een stuk op de rug (bij avondkledij met een lage ruguitnsijding uiteraard :-)

When we left on holiday to France (in august) I had taken with me some woolroving, soap and my sushi mat.
Guess what?
Maia and me enjoyed experimenting with felt. It was really fun, we made some felted balls and felted 'snakes or dreadlocks', (don't know how you call it)
Back home (combined with the handmade silk beads) it resulted in a colorfull choker (in my favorite colors)!

11 comments:

Ravenhill said...

These are such wonderful creations! Wow, you are a marvelous felter! How nice to have someone to do it together with too!

ana carina said...

I love the look of the silk beads. I love these colors too!
Great chocker fleur!

karlita said...

really gorgeous!!! And felting is so much fun :)

ingermaaike said...

Wonderful creations!

ArtMind said...

Wow, didn't know there were so many different names for all these necklaces! Learned something today!
Love your felted work, Fleur! Do some more of that, it really combines lovely with the silk too! :)

glasfaden said...

Gorgeous work you've done, you two! Great color combo as well!

Kreativlink said...

This looks great!

ira said...

beautiful fleur, I will check if in your shop now!:)))

Heli said...

Very pretty!!!

birribe said...

I love your way to combine colors.
These are adorable...g

veerle said...

Heel mooi die combinatie van 'bolletjes' en 'zijden parels'.