Friday, May 28, 2010

A pie a week: salmon spinach pie


easy peasy, quickly made, child friendly, healthy and oh so yummie!
Ah well,
my four kids eat like wolves if I serve this pie.


you need:
premade french puff pastry
350 gr creamy spinach
200 gr slices of smoked salmon
150 gr emmenthal cheese
2 a 4 eggs
2 spoonfulls of mais (thickening) flour
pepper & salt

prebake the puff pastry (bladerdeeg) for 5 minutes in an oven of 160 °c.
put the slices of smoked salmon on it


make a mix of spinash, eggs, cheese and mais flour, pepper and salt
pour this mix on the salmon


finish with a handfull of cheese
and put in the oven of 180° for 25 minutes


no time to picture the final result,
The pie disappeared before I knew :-)

7 comments:

zsazsazsu said...

mmmmm lekker ! Mijn maag rammelt al !

Saskia said...

Oooh... dat ziet er hééééélrijk uit, moet ik ook eens 'n keer proberen! Hihi... spijtig dat je te laat was voor 'n 'eindfoto'! :)

Fijn weekend,
Saskia :)

severien said...

mmm delicious. salmon and brocolli is a great combination too!

vadjutka said...

two of my favourites: salmon and spinatch..I can eat a LOOOT of them!

can you save a piuece for me untill next Saturday? :-)

lies said...

Heerlijk hé: die groentetaartjes! Die staan hier ook wekelijks op het menu. Ze zijn ook ideaal voor feestjes: snel klaar en ze zorgen ervoor dat je onbezorgd kan meevieren en niet in de keuken moet staan. Zalm en spinazie vind ik echt een superlekkere combinatie, spinazietaart met spekjes en geitekaas is ook de max!

ArtMind said...

Hmm, misschien moet ik pie maken op de craft party? :)

Florcita said...

what an excellent idea!
I will be sure not to miss this recipes! Thanks mitsy for the link and thank you for the recipes!