nog een probeersel,
eigen uitvinding dit keer!
en geslaagd bevonden
door elke individu hier thuis
én
dat kan tellen!
Pesto bootjes als aperitiefhapje
nodig:
- kerstomaatjes
- mozarella
- kant en klaar bladerdeeg
- pesto (al dan niet zelfgemaakt
snij cirkeltjes uit het uitgerolde bladerdeeg
duw die in de muffinvorm
bak voor, tot ze goudgeel zijn (bestrijk ze eventueel voordien met wat eigeel)
leg een plakje mozarella op het voorgebakken bladerdeeg
daarop een theelepeltje pesto
daarbovenop een kerstomaatje
(maak met een mes een kruisje in het tomaatje, zodat het straks niet ploft inje mond)
15 minuutjes bakken op zo'n 180 graden
serveer warm in een houten bootje (van Ava)
o ja, nog 2 niet onbelangrijke voordelen aan dit recept
- zo simpel dat ook de kinderen kunnen helpen bij de bereiding
- de hapjes kunnen perfect op voorhand geprepareerd en gebakken worden,
opgewarmd zijn ze nog superlekker!
De presentatie kan wel wat beter, misschien nog een paar blaadjes rucola in het schuitje,
gewoon voor het zicht!
9 comments:
ohh wat ziet dat er lekker uit!!
moet ik gaan onthouden!!
en een glaasje wit erbij ! Meer moet dat niet zijn !
ziet er zo lekker uit dat we dit volgende week best eens kunnen eten:)
hmmmm, en daar een lekker glaasje bij.... ik zie dat al helemaal zitten!
bedankt voor de tip :)
These look so good!!!
Mini pizzas!
Ziet er lekker uit. Altijd handig om eens op een feestje met iets anders te komen, dan het gangbare. Bedankt hiervoor.
@presentatie: die bootjes zijn heel leuk.
Groetjes, Francien (lezeres)
Dit ga ik zonder blozen namaken...
bedankt voor het idee: ik zie al heel veel verschillende 'vullingen' als aperitiefhapjes...
yep! Da's er eentje om te pikken. ;-)
Het ziet er erg lekker en leuk uit hoor! Ik ga het zeker onthouden.Goeie combinatie... Njummie!
Post a Comment