supersimpel zomerrecept
doet het ook goed op feestjes!
200 gr italiaanse ham (proscuitto)
250 ml light room
500 gr penne pasta
6 tomaten
1 grote ui
1 doosje zongedroogde kersttomaatjes in olijfolie
peper, zout, oregano
1 blok parmesaanse kaas en rucola naar believen
Verwarm een pan en laat de in stukjes gesneden ham er knapperig in worden
(vetstof is niet nodig)
doe deze dan in een aparte kom
Neem dezelfde pan, doe er een scheutje olijfolie in
en fruit de gesnippeerde ui,
voeg er de in blokjes gesneden tomaatjes aan toe,
kruid met peper en zout en oregano
laat de tomaatjes zacht worden
voeg er de room bij
en laat heel zachtjes sudderen
neem dan de pan van het vuur en voeg er 4 eetlepels zongedroogde tomaatjes in olie bij
en ook de knapperige stukkjes ham.
Giet dit mengsel op de beetgaar gekookte pasta en roer alles dooreen,
strooi naar believen gerapste parmezaan op ddeze schotel
ik heb dit afgewerkt met rucola
omdat die welig tiert hier in den hof
maar dat hadden jullie wschl al door!
3 comments:
deze probeer ik deze week zeker eens!!!
Maren
Dat receptje is al aan het uitprinten. Ik vind zo'n eenvoudige pastareceptjes heerlijk!
dankjewel
Deze staat bij mijn nog te maken receptjes.
Post a Comment