Wednesday, August 3, 2011
courgettebloem
lekkers uit eigen tuin!
wel een voor
geen
na-foto,
alles was veel te snel op!
(en ik ben ook niet zo'n goeie Food-fotograaf zoals deze dames)
ik volg heel zelden volledig een recept,
maar gebruik
wat in de koelkast ligt,
dus
maakte ik een variatie op dit.
uit den hof:
4 courgettebloemen met een piepkleine courgette er aan
uit de koelkast:
een geitekaasrolletje (in schijfjes gesneden)
uit de fruitmand:
2 kleine appeltjes
en verder: peper, zout, boter, mascobadosuiker (of andere rietsuiker)
daar gaan we:
- boter in de pan
- snuifje zout en peper op de boter
- courgette met bloem aan in de pan
- zo'n 10 minuutjes laten stoven
- na 5 minuutje de partjes appel erbij in de pan
- op de appeltjes in de pan een snuifje mascobadosuiker
- haal (na ongeveer 10 minuutjes) de courgettes voorzichtig uit de pan
- doe opnieuw een klein beetje boter in de pan
- leg de schijfjes geitekaassrolletje nu ook in de pan
heel efkes maar,
want die smelten snel!
- schik de courgettes op een schaal met daarrond
de appeltjes en de geitekaas.
dat wordt niet koud , hé Veerle!
Labels:
courgette,
food,
recept receipe
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Die courgettebloemen zijn echt veel te lekker! Je kan er ook lekkere beignetjes van maken. Mjammjam
En of dat superlekker was!!!! mjammie, ik was erbij!!!
En of dat superlekker was!!!! mjammie, ik was erbij!!!
Ik heb dat nog nooit gegeten, een bloem. Er hangen er pertang genoeg aan. :-) Ook eens proberen.
zeker doen Els! ik vind het ook altijd zonde om de courgette niet groter te laten worden, maar die bloem en die mini courgettes zijn super van smaak!!
dat klinkt lekker ! als mijn courgetteplant nu ook eens vrouwelijke bloemen wil krijgen, ga ik dat misschien ook eens kunnen klaarmaken ! Welke geitenkaas gebruik jij eigenlijk ?
@ ME:
http://www.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/26518/CHAVROUX_geitenkaas_tendre_buche_150_g
Zachte geitenkaas met een fijne wit-schimmelkorst. Geaffineerde kaas Zacht en fijn van smaak. Bereid uit gepasteuriseerde geitenmelk.
Post a Comment