Saturday, April 26, 2008

holderdebolder


Vandaag holderdebolder naar Gent, voor een Workshop bij Sjamma.
Echtgenoot verweesd achtergelaten met drie kids in piama, die straks moeten gaan turnen.
De vierde zet ik af bij De ingang voor haar Flamencoles.
Straks is het party-party voor Merons verjaardag, maar nu eventjes, efkes, een paar uurtjes: me-time!
We maken vandaag kralen in zijde, het komt erop aan een beetje met stof (zijde), naald en draad overweg te kunnen en vooral te kunnen 'foefelen' (iets waar Veerle heel goed in is, want ze maakt dan ook de prachtigste kralen). Virtueel had ik Sjamma al wel bezocht, maar het was de eerste keer dat ik er live kwam (shame on me! en dat als Wereldwinkel-vrijwilliger).
Ik kom er zeker eens terug met meer tijd om rond te snuffelen, want naast kledij hebben ze ook hele mooie accessoires, en dit alles fair trade! Een adresje om te koesteren!
Zoals gewoonlijk ga ik niet met een afgewerkt product naar huis, ik heb thuis nog hopen kralen en ander materiaal dat ik met deze kralen wil combineren. Ik wil een hele reeks zijden kralen maken die ik dan wil combineren met andere kralen (vilt, houten of glazen kralen, zilver).

Intussen heb ik twee kraaltjes verwerkt in een halssnoer, (zie foto's hierboven)
maar ik heb nog meer in petto, je zult wel zien.
Intussen is ook het feestje van Meron achter de rug (ook de eerste waterpret van het seizoen, want het was prachtig weer vandaag).
Iedereen gelukkig!Sakura Blossom birdFauvette babillarde of braamsluiper, vintage vogel-prentjes die ik vond op een rommelmarkt in Kalken, ik heb nog steeds spijt dat ik niet de hele stapel kocht, ben al verschillende keren terug geweest, maar dat standje is er niet meer. ik vindt ze echt wel mooi, ik durf ze bijna niet gebruiken in een collage, bang ze te verknoeien,
maar wie niet waagt,...
Fauvette babillarde is the name of this little bird . I found these vintage bird pics on a vintage-market. I should have bought the whole pile, they were very cheap and they are really gorgeous-vintage! I like them so much that I barely not dare to use them in my collages, but I think these two here above are wel done, or not?