Wednesday, February 22, 2017

Zip Zakjes to the rescue of hoe berg je je juwelen op

Het is natuurlijk zonde om je juwelen weg te stoppen in de lade van je nachtkastje of je toiletzak. Maar je kan natuurlijk niet alles tegelijk dragen en bepaalde accessoires passen nu eenmaal bij bepaalde outfits of gelegenheden ;-)
Wat vaststaat: als je je juwelen zorgvuldig opbergt, dan ga je ze ook meer dragen. De reden is eenvoudig: ze blijven langer mooi, en je vind ze makkelijk terug!
Het is bovendien een misverstand dat juwelen van mindere  kwaliteit zouden zijn, omdat ze sneller verkleuren, alles heeft te maken met hoe jij ze behandelt.

De ervaring leerde mij dat  zip zakjes één van de doeltreffenste manieren zijn om, ja ook juwelen, te bewaren.

Ze sorteren makkelijk, je ziet direct wat er in het zakje zit én, het allerbelangrijkst: je juweel kan luchtdicht bewaard worden,. Je duwt de lucht gewoon uit het zakje wanneer je het sluit. Zo kan je juweel niet verkleuren onder invloed van vocht en zuurstof in de lucht. (oxideren) Daarom raad ik ook altijd aan de juwelen op een droge plaats te bewaren en dus zeker niet je badkamer.


Snoeren kunnen niet in mekaar verward raken


oorhangertjes per paar en per kleur


een zip zakje voor je ringen


Je kan de zipzakjes sorteren in een curverbox, per kleur en per soort (halssnoeren, oorhangers, ringen) Ik geef toe, het oogt niet echt, maar je zal zien, het werkt, je vind alles veel sneller terug en zo kom je ook op tijd voor je date!


Een mooie sieradenbox met vakjes kan ook natuurlijk! Maar een lichtdichte doos is eigenlijk nog beter, want ook langdurige blootstelling aan licht kan je juwelen doen verkleuren.

Misschien ben je wel de gelukkige bezitter van een heuse dressingroom, compleet met juwelenlades met onderverdelingen, daar passen de zipzakjes natuurljk ook in.


Ik weet wel, er bestaan heel toffe manieren om je juwelen te showen, zeg maar, maar je snapt nu vast wel dat ik dat geen aanraders vind ;-) De bokaal is hieronder is wel luchtdicht, maar niet lichtdicht en het blijft vissen achter het juweel waar je naar op zoek bent.


en tot slot nog deze goede raad ;-)