Monday, October 13, 2014

pompoenspread - receptje voor een heerlijk broodbeleg!


zoals beloofd
het recept voor de pompoenspread ofte pompoenhummus, een super lekker vegetarisch gerechtje.wat heb je nodig:

een hokkaido pompoen (butternut pompoen is ook geschikt voor dit recept)
olijfolie
peper, zout, tijm, paprika
knoflook
peterselie
een ui
Snij de pompoen in partjes, schep ze in een grote kom en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe.
Gooi er wat zout, peper, knoflook, tijm of andere kruiden bij. Met een houten lepel meng je alles, zodat de pompoenpartjes goed onder de olie en kruiden zitten.
Leg een stuk boterpapier op een bakplaat en strooi de partjes hierop uit. Laat de pompoenpartjes bakken in een oven van 185 graden, tot ze zo zacht zijn als gekookte patatjes en bruine korstjes vertonen.
Fruit een uitje glazig in hete olie. (naar believen kan je ook wat verse look meefruiten)Doe de pompoenpartjes in een blender, samen met de gefruite ui. Voeg een scheutje sojaroom en wat water toe. Eventueel en koffielepel tahin of sesampasta  als je dat in huis hebt. Laat alles mooi pureren in de blender zodat je een smeerbaar mengsel bekomt. Als het mengsel nog iets te droog is, voeg dan nog wat sojaroom of water toe . Doe er nog extra kruiden bij als je dat nodig vindt, bijvoorbeeld gehakte peterselie, koriander of basilicum.


Superlekker  op een geroosterde boterham, zuurdesembrood of een stokbroodje, een paar partjes komkommer erop of wat sla, dat geeft een frisse touch :-