Sunday, June 21, 2009

Arty Gardens en nog meer 'colliers de papiers'

Het seizoen van de open tuinen is weer aangebroken. Ik blogde hier vorig jaar al over.
In de buurt gaan we zeker op bezoek naar de tuin van Paul en Erna, een landelijke tuin van maar liefst 1 hectare groot, vele schaduwrijke terrasjes, een heuse bloemenweide, kortom, een tuin om in te vertoeven en tot rust te komen en bovendien te genieten van het keramisch werk dat Pascale Verstraeten voor de gelegenheid tentoonstelt.
Termstraat 9270 Laarne

Vandaag is ook de tuin van Isabelle een bezoekje waard. Dit weekend stelt Isabelle haar 'papier'werk tentoon, waaronder ook papieren juwelen. De Vuurkorf organiseert workshops rond allerhande papierplezier. Het maken van eigen handgeschept papier (recyclage en vegetaal), afgedankt papier recycleren door te bewerken tot sierpapier (marmers, collages, orizomeishi, nat in nat technieken, ...). Met de produkten van deze workshops worden eenvoudige hedendaagse boekbanden gemaakt. Neem even een kijkje op haar website.
De Vuurkorf, aalbessenlaan 21, 9032, Wondelgem

Intussen werkte ik verder aan mijn collectie 'colliers de papiers' :
Halssieraden gemaakt uit een mix van glaskralen, halfedelstenen, vintage knopen en handgemaakte viltkeitjes en papieren kralen.
De papierkralen zijn gerecycleerd uit tijdschriftpapier, wat ongelofelijk veel kleurmogelijkheden schept. De kralen kregen een dubbel laagje vernis waardoor ze vochtbestendig zijn. Je begrijpt dat geen enkel tijdschrift hier nog de deur uit gaat!
Een kleine collectie van deze halssieraden kan je vinden in de winkel van Karwij en binnenkort op mijn webshop.
I've been working on my 'colliers de papiers' collection. They are a mix from glass beads, semi precous beads, vintage buttons, and handmade felted pebbles and paper beads.
The paper beads are made out of old magazines and given a varnish.
I sell them in this shop and also in my esty shop.