Tuesday, November 25, 2008

kijken en voelen

Ik heb de kans nog niet gehad om het volgende nieuwtje te melden:
een selectie uit mijn collectie juweeltjes is sinds een tijdje te koop bij Nathalie Engels.
Nathalie Engels is een modeontwerpster die al 10 jaar een eigen collectie op de markt brengt in een prachtige winkel in Onderbergen te Gent.
En het mag gezegd, mijn juweeltjes en haar unieke dames- en meisjescollectie gaan perfect samen. (ze heeft ook een herencollectie, maar voorlopig maak ik nog geen juweeltjes voor heren:-)) De warme kleuren, de textuur, de kleurcombinaties...
Nathalie:
"Ik ben opgeleid als keramiste en dat heeft zo zijn gevolgen voor mijn ontwerpen. Ik ben gefascineerd door stoffen waarbij je een structuur, een print of een reliƫf voelt als je erover wrijft. Een nieuwe creatie begint bij mij overigens altijd met een stof, niet met een vorm. Bij de meeste ontwerpers is dat omgekeerd. Ik moet eerst verliefd worden op een stof. Ik ga bij mijn stoffenkeuze puur af op mijn gevoel. Mensen zeggen me soms dat mijn kleren Russische of Chinese invloeden vertonen, maar ik laat ze maar zeggen (lacht). Al mijn keuzes komen recht uit de buik."
Tja, eigenlijk moet je zelf eens gaan kijken (en voelen)...
Since a few weeks a part of my jewelry collection is for sale in a shop of a fashion Designer in Gent. Take a look at her winter collection here.
She finds my jewelry combines perfect with her collection for woman and girls, well, I think she's right!! (She has a mens collection too, but I have not yet jewelry for men :-))