Tuesday, December 4, 2012

In de Steps!

Cadeautips voor deze kerst?
Steps editie december!


jammer dat ze altijd zo knippen in de tekst hé , volgens mij knipten ze de leukste dingen eruit!
bij deze dus, de volledige , niet geknipte, tekst:1.      Welke cadeautjes maak jij precies ?
 Ik ontwerp sieraden.  Nu het eindejaar nadert mag ik een tandje bijsteken want er worden heel wat oorbelletjes en juweeltjes cadeau gedaan en iedereen wil er ook wel ‘versierd’ bijlopen met de feestdagen. Mijn collectie is heel kleurrijk, een mix en match van verschillende materialen. Dikwijls uitbundig, af en toe ingetogen, een beetje sugar en spice zeg maar! 


2.      En wat doe je liefst: cadeaus maken of krijgen ?
Het is wel fijn om een cadeau te geven.  Ik amuseer me vooral met het zoeken naar ideeën die net dat sprankeltje meer geven. Van kant-en-klaar verpakkingsmateriaal hou ik niet zo, maar ik kan we wel uitleven in een mooie verpakking. Chinees krantenpapier bijvoorbeeld : je cadeautje te verpakken in zo’n krant, een rood lint errond, en zo’n Chinese cocktail-prikker parasolletje eraan en je hebt een originele verpakking.
Ooit had ik op mijn blog een rubriek ‘inpakken en wegwezen’ met leuke tips om je geschenkjes in te pakken wanneer je geen klassieke rol inpakpapier in huis hebt.  kijk maar hier.

3.      Hoe reageer je als een geschenk je niet echt bevalt?
Ik laat dat eigenlijk niet merken, het gebaar telt ! Mijn man weet dat ik het bij hem wel durf te zeggen ...
4      Wat geef je aan iemand die je niet goed kent?
Een flesje wijn is altijd leuk als attentie, een Zuid-Afrikaanse bijvoorbeeld.  Die hebben soms heel grappige namen : Groot Genoegen, Skoonuitsig, Lang Leven, Blygedacht ... Ik hang er dan een tof kaartje aan.  Die van het Ministerie van Unieke Zaken zijn echt geniaal en maken iedereen aan het lachen. (je vindt ze op Facebook)

      Het leukste dat jij ooit gekregen hebt, is…
Niet het leukste, maar wel origineel : ooit kreeg ik een kookboek met een mand ingrediënten erbij.  Ik kon direct aan de slag.
Van mijn oudste dochter kreeg ik  eens een enveloppe met zelfgemaakte bonnen cadeau, ‘een bon goed voor 2 volle wasmanden opplooien’ en ‘een bon goed voor 1x de auto stofzuigen’, en er was er ook eentje bij ‘goed voor 2 oppasbeurten op kleine broer en zus.’ Origineel toch?
 


wintersnuisteren tip!
Nathalie van Raamann stelde een heel mooi gamma  van toffe, ‘andere’ woonaccessoires. Producten die zich onderscheiden door zuivere vorm, eerlijk en natuurlijk materiaal, sterk grafisch aspect en betaalbaar design!

Deze stevige 'knoop'plank van SNUG bjvoorbeeld is te gebruiken als onderzetter, broodplank, snijplank, dienblad, kaasplank... leuk cadeautje in een setje met één van de hele mooie teedoeken van Skinnylaminx? of de snorrenmok van De blaffende Kip?
 

Voor nog meer leuke cadeau-ideetjes moet je op Wintersnuisteren zijn !
nu zaterdag en zondag!
op zaterdag 8 en 9 december
(van 15 tot 20 uur en van 14 tot 18 uur)
ten huize Fleurfatale
Warande 53
9270 Laarne
meer info hier.
of volg ons evenement op Facebook