Friday, April 14, 2017

Moon Gazing of wat de Maan je wil vertellen

Zag je de maan deze week,
zo mooi groot en stralend?

In deze tijd van het jaar noemt men de maan, de ei-maan.
Waar het vandaan komt vond ik niet, maar de betekenis is wel mooi en past volledig bij het lentegevoel van frisse plannen en de terug ontluikende natuur.
"Je mag als een kloek op je ei broeden de volgende weken. Dat doe je door stilletjes aan, aan de slag te gaan met je nieuwe plannen en idee├źn. Draai je vuur terug een pitje hoger en geef vorm aan wat nog verborgen ligt. Wees authentiek jezelf en volg je buikgevoel.

Deze maanstand kan je soms een onrustig gevoel geven, op de blog van een vriendin las ik hoe dat komt.  Zo ontdekte ik dat er ook een Maangroet bestaat in yoga, eentje om te doen, voor het slapen gaan, als de maan in zijn volle glorie staat ;-), die je helpt terug je rust te vinden.
.en hier krijg je een heel mooie en duidelijke beschrijving van de flow van maar liefst 17 asana's.


Al een tijdje heb ik ook een juwelen collectie MOON, net omdat ik zo hou van de symboliek van dit natuurfenomeen. Maar ook het idee van de cirkelbeweging spreekt me erg aan.
Bovendien is een cirkel een heel dankbare vorm voor oor- en andere sieraden.  Door zijn eenvoudige vorm spreekt deze collectie erg aan, waar ik natuurlijk blij om ben. Je vindt ze hier in de shop.