Friday, April 8, 2011

Feestjes in't vooruitzicht!

nog een probeersel,
eigen uitvinding dit keer!
en geslaagd bevonden
door elke individu hier thuis
én
dat kan tellen!
Pesto bootjes als aperitiefhapje

nodig:
- kerstomaatjes
- mozarella
- kant en klaar bladerdeeg
- pesto (al dan niet zelfgemaakt

snij cirkeltjes uit het uitgerolde bladerdeeg
duw die in de muffinvorm
bak voor, tot ze goudgeel zijn (bestrijk ze eventueel voordien met wat eigeel)

leg een plakje mozarella op het voorgebakken bladerdeeg
daarop een theelepeltje pesto
daarbovenop een kerstomaatje
(maak met een mes een kruisje in het tomaatje, zodat het straks niet ploft inje mond)
15 minuutjes bakken op zo'n 180 graden

serveer warm in een houten bootje (van Ava)

o ja, nog 2 niet onbelangrijke voordelen aan dit recept
- zo simpel dat ook de kinderen kunnen helpen bij de bereiding
- de hapjes kunnen perfect op voorhand geprepareerd en gebakken worden,
opgewarmd zijn ze nog superlekker!

De presentatie kan wel wat beter, misschien nog een paar blaadjes rucola in het schuitje,
gewoon voor het zicht!